SUA condamnă "zeci de ani de comportament rău" al Chinei

191
SUA condamnă

Articole recomandate

Statele Unite se opun comportamentului destabilizator al Chinei în regiunea Indo-Pacific, a afirmat secretarul american al apărării, Mark Esper, duminică, în Australia, în condițiile în care cele două națiuni poartă un război comercial în creștere, informează Reuters.


"Credem cu tărie că nicio națiune nu poate sau nu trebuie să domine Indo-Pacific și lucrăm alături de aliații și partenerii noștri pentru a răspunde nevoilor urgente de securitate ale regiunii", le-a spus Esper reporterilor în Sydney.
Afirmarea în creștere a Chinei, în special în Marea Chinei de Sud bogată în energie, a provocat îngrijorări în cadrul regiunii, iar Statele Unite provoacă hegemonia maritimă chineză și caută legături mai puternice cu națiunile care se întorc împotriva Beijingului, scrie Reuters.


"De asemenea, ne opunem ferm unui model perturbator de comportament agresiv, comportament destabilizator din China. Acesta include folosirea pe post de armă a bunurilor comune, recurgerea la o economie agresivă și la datorii pentru acorduri de suveranitate și promovarea furtului, sponsorizat de stat, al altor națiuni", a spus Esper.


Și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a condamnat, recent, "zeci de ani de comportament rău" al Chinei, care a împiedicat comerțul liber. El a abordat acest subiect la un forum din Asia de Sud-Est pe tema escaladării războiului comercial dintre Washington și Beijing.


Esper și Pompeo s-au întâlnit cu omologii lor australieni la Sydney duminică.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.573 secunde