SUA, din nou amenințate de Coreea de Nord

171
SUA, din nou amenințate de Coreea de Nord - coreea80678500-1525607064.jpg

Articole recomandate

Administrația de la Phenian a reluat tonul virulent la adresa Washingtonului, denunțând "presiunile și amenințările" președintelui SUA, Donald Trump, care riscă să afecteze îmbunătățirea relațiilor dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.


Un oficial din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe citat de agenția KCNA a declarat că Washingtonul "induce în eroare opinia publică" sugerând că angajamentul Phenianului în sensul renunțării la arme nucleare ar fi rezultatul sancțiunilor și presiunilor. Donald Trump a insistat pentru menținerea presiunilor asupra Coreei de Nord până la obținerea denuclearizării Peninsulei Coreea.

Phenianul amenință de obicei Washingtonul, dar, în ultima perioadă, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, acceptase îmbunătățirea relațiilor cu Administrația de la Seul. În plus, Kim Jong-Un ar urma să aibă o întrevedere cu Donald Trump.

"Statele Unite provoacă în mod deliberat Coreea de Nord, într-o perioadă în care situația din Peninsula Coreea se îndreaptă spre pace și reconciliere datorită întâlnirii istorice între liderii din Coreea de Nord și Coreea de Sud și a Declarației Panmunjom", în sensul semnării unui acord de pace, afirmă oficialul din cadrul Ministerului de Externe de la Phenian.

"Această abordare nu poate fi concepută altfel decât ca o tentativă periculoasă de a ruina atmosfera de dialog obținută cu greu și de a aduce situația din nou la tensiuni.

"Situația nu se va îmbunătăți dacă Statele Unite interpretează greșit intenția iubitoare de pace a Coreei de Nord ca fiind un semn de slăbiciune și dacă vor continua presiunile și amenințările militare asupra Coreei de Nord", atrage atenția Phenianul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1837 secunde