SUA instituie noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând sectorul tehnologic

471
SUA instituie noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând sectorul tehnologic - sua-1648822126.jpg

Articole recomandate

SUA au anunţat, joi, noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând de această dată sectorul tehnologic, între care şi cel mai important fabricant rus de semiconductori, cu scopul declarat de a împiedica ocolirea sancţiunilor occidentale, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că vizează „21 de entităţi şi 13 indivizi în cadrul represiunii sale împotriva reţelelor de ocolire a sancţiunilor impuse Kremlinului şi companiilor tehnologice, care joacă un rol determinant în maşina de război a Federaţiei Ruse”.

Compania Serniya Engineering se află astfel printre ţintele acestei noi salve de sancţiuni, fiind acuzată că s-ar afla în centrul unei reţele create pentru a ocoli sancţiunile impuse de ţările occidentale.

„Acţiunile de astăzi demonstrează angajamentul guvernului american de a contracara ocolirea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei”, a precizat Departamentul Trezoreriei.

Washingtonul a sancţionat de asemenea compania Mikron, cel mai mare fabricant de cipuri din Rusia, care, subliniază Departamentul Trezoreriei, exportă peste 50% din microelectronica rusă.

„Armata rusă depinde de tehnologii occidentale cheie pentru funcţionarea bazei sale industriale de apărare”, precizează Trezoreria.

Astfel, OFAC (Biroul de control al bunurilor străine al Departamentului Trezoreriei) vizează „principalele companii tehnologice ruseşti care permit războiul ilegal al lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Aceste măsuri vor împiedica mai mult accesul Rusiei la tehnologia occidentală şi la sistemul financiar internaţional”.

„Vom continua să vizăm maşina de război a lui Putin cu sancţiuni sub toate formele, până când acest război nebunesc se va încheia”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, citată în comunicat.

Washingtonul a vizat deja cu sancţiuni industria rusă de apărare, iar secretarul adjunct al Trezoreriei a anunţat, marţi, că alte sectoare „esenţiale pentru capacitatea Kremlinului de a face să funcţioneze maşina sa de război” vor fi avute în vedere.

XXX

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat, joi, Occidentul că este în căutarea unor noi pretexte pentru a impune sancţiuni împotriva ţării sale, relatează agenţia DPA.

„Politica occidentală de a pune presiune economică pe Rusia nu va fi abandonată”, a spus liderul de la Kremlin, precizând că Rusia trebuie să ţină cont de acest lucru în dezvoltarea economiei sale.

Putin a spus că toate sancţiunile occidentale împotriva Rusiei au fost pregătite în avans şi ar fi fost implementate „în orice caz”, sugerând că războiul în Ucraina a fost doar un pretext. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3118 secunde