SUA: Primăria din Chicago declară stare de urgenţă din cauza migranţilor

192
SUA: Primăria din Chicago declară stare de urgenţă din cauza migranţilor - 1-1683704006.jpg

Articole de la același autor

Primăriţa oraşului american Chicago, Lori Lightfoot, a declarat starea de urgenţă din cauza miilor de migranţi stabiliţi în localitate. Mulţi dintre aceştia trăiesc în condiţii grele după ce au trecut frontiera de sud a Statelor Unite pentru a cere azil, transmite agenţia DPA.

Şefa municipalităţii, aflată la sfârşitul mandatului, a reacţionat astfel la perspectivele sumbre pentru cei nou-sosiţi, în condiţiile încheierii asistenţei financiare din partea autorităţilor locale.

În urmă cu nouă luni, guvernatorul statului Texas, republicanul Greg Abbott, a început să trimită refugiaţii din America de Sud şi Centrală cu autobuze la Chicago, susţinând că „oraşele sanctuar” trebuie să suporte o parte mai mare din povara migraţiei. De atunci, în metropola din nord, cu administraţie democrată, au sosit peste 8.000 de migranţi.

Lightfoot a reafirmat că demersul lui Abbot este o „şmecherie politică”, dar a recunoscut că autobuzele cu migranţi vor continua să sosească. „Am ajuns la un punct de ruptură în reacţia noastră la criza umanitară creată în primul rând de el, în scopuri politice cinice”, a spus ea într-o conferinţă de presă.

Starea de urgenţă, decretată cu mai puţin de o săptămână înainte de finalul mandatului democratei Lightfoot, permite municipalităţii să ocolească problema fondurilor de urgenţă şi să solicite ajutorul Gărzii Naţionale a statului Illinois.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5104 secunde