SUA: Recompense de 7 milioane de dolari pentru prinderea a doi lideri ai Hezbollah

99
SUA: Recompense de 7 milioane de dolari pentru prinderea a doi lideri ai Hezbollah - recompensa-1507722648.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au promis, ieri, recompense ce pot ajunge la șapte milioane de dolari în schimbul unor informații utile prinderii a doi lideri ai grupării șiite libaneze Hezbollah, considerată de 20 de ani de către Washington ca o organizație teroristă, transmite AFP.

Departamentul de Stat american dorește, astfel, să obțină informații ce ar putea conduce la localizarea, arestarea sau condamnarea în orice țară a lui Talal Hamiyah și a lui Fouad Chokr, au anunțat oficiali de la Washington. SUA sunt pregătite să ofere până la șapte milioane de dolari pentru primul și până la cinci milioane pentru cel de-al doilea.

Conform Departamentului de Stat, Talal Hamiyah conduce ramura teroristă internațională a Hezbollah și a fost legat de mai multe atentate teroriste sau răpiri vizând americani. Fouad Chokr este un înalt comandant militar al forțelor grupării din sudul Libanului, care a jucat un rol-cheie în recentele operațiuni militare ale Hezbollah în Siria. De asemenea, în urmă cu mai mult timp, el a fost implicat în atacul soldat cu peste 200 de morți, în 1983, în rândul pușcașilor americani, la Beirut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5951 secunde