SUA resping definitiv transferul avioanelor MiG-29 poloneze către Ucraina

113
SUA resping definitiv transferul avioanelor MiG-29 poloneze către Ucraina - suarespinge-1646930059.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite au respins definitiv propunerea Poloniei de a livra avioanele sale MiG armatei americane pentru a trimite apoi Ucrainei, a anunţat miercuri Pentagonul, notează AFP.

După o discuţie, miercuri, între secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi omologul său polonez, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat într-o conferinţă de presă că Washingtonul nu sprijină la ora actuală transferul suplimentar de avioane de luptă către forţele aeriene ucrainene.

„Considerăm că adăugarea de aeronave la inventarul ucrainean nu este de natură să schimbe în mod important eficacitatea forţelor aeriene ucrainene în raport cu capacităţile ruseşti în aer”, a adăugat el.

„În plus, serviciile de informaţii sunt de părere că transferul avioanelor MiG-29 Ucrainei ar putea fi perceput ca o deversare a conflictului şi ar putea antrena o reacţie importantă a Rusiei care ar creşte perspectiva unei escaladări militare cu NATO”, a declarat John Kirby.

Polonia a propus marţi să-şi trimită toate avioanele de tip MiG-29 la baza aeriană Ramstein din Germania şi să le pună la dispoziţia SUA şi a cerut şi altor state membre ale NATO care deţin aparate de zbor de acest tip să facă acelaşi lucru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7004 secunde