SUA: Rezultatul alegerilor din Pennsylvania, prea strâns pentru a fi clar

109
SUA: Rezultatul alegerilor din Pennsylvania, prea strâns pentru a fi clar - suarezultatulalegerilor-1521036620.jpg

Articole recomandate

Rezultatul alegerilor locale din statul american Pennsylvania pentru Camera Reprezentanților Congresului Statelor Unite este prea strâns pentru a fi clar, după numărarea a 99% din voturi, ieri dimineață, un indiciu îngrijorător pentru președintele Donald Trump și partidul său republican, comentează dpa.

Democratul Conor Lamb a revendicat victoria după ce a obținut 49,8% din voturi în alegerile din districtul 18 al Congresului statului, în mod tradițional un bastion republican, a anunțat CNN.

Dar republicanul Rick Saccone, care a obținut 49,6% din voturi, a refuzat să recunoască înfrângerea. Lamb are un avans de 579 de voturi, potrivit CNN.

Indiferent cine va triumfa în cele din urmă în districtul câștigat de Trump cu 20% în 2016, acesta va fi considerat un rezultat extraordinar de către democrați, care îl văd ca un indiciu al șanselor lor de a recăpăta controlul asupra Congresului în alegerile de la jumătate de mandat din noiembrie.

Recentele sondaje au prezis o cursă strânsă în district, ce include suburbiile din sud-vestul orașului Pittsburgh, în mod tradițional o zonă cu clasa muncitoare lucrând într-o economie ce se bazează pe oțel.

Alegerile de marți se numără printre numeroasele scrutine locale ce au avut loc de la preluarea mandatului de către Trump. New Jersey și Virginia și-au ales guvernatori democrați în noiembrie, iar republicanii au pierdut un loc în Senat în Alabama, în decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9291 secunde