SUA se opun oricărei reocupări a Fâşiei Gaza după război

212
SUA se opun oricărei reocupări a Fâşiei Gaza după război - 1-1708848403.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat american Antony Blinken a reafirmat opoziţia SUA faţă de orice reocupare a Fâşiei Gaza după încheierea războiului, ca răspuns la anunţul premierului israelian Benjamin Netanyahu privind un plan post-război cu Hamas pentru a menţine controlul securităţii de către Israel în Cisiordania ocupată şi Gaza, potrivit agenţiei AFP.

„Nu am văzut planul, aşa că mă abţin de la o judecată”, a declarat Blinken la o conferinţă de presă la Buenos Aires, în timpul unei vizite scurte în Argentina. „Dar există principii de bază pe care le-am stabilit cu luni în urmă şi pe care le considerăm foarte importante pentru viitorul Fâşiei Gaza”, a spus secretarul de stat. „Gaza nu trebuie să fie o platformă pentru terorism, nu trebuie să existe nicio reocupare israeliană a Fâşiei Gaza, iar teritoriul Gazei nu trebuie redus”, a adăugat Blinken.

Benjamin Netanyahu a prezentat cabinetului de securitate al guvernului său primul plan pentru perioada post-război cu Hamas, care prevede menţinerea controlului de securitate de către Israel în Cisiordania ocupată şi Gaza, o posibilitate respinsă imediat de Autoritatea Palestiniană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5619 secunde