SUA se pregătesc să extindă instruirea armatei taiwaneze

104
SUA se pregătesc să extindă instruirea armatei taiwaneze - suataiwan-1677248476.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite se pregătesc să suplimenteze numărul militarilor care ajută la instruirea forţelor taiwaneze, au indicat joi doi oficiali americani, într-un context de tensiuni crescute între Washington şi Beijing, transmite Reuters.

Agenţia de presă a relatat în 2021 că un număr mic de forţe americane de operaţiuni speciale efectuează prin rotaţie în Taiwan misiuni temporare de instruire a forţelor locale.

Potrivit oficialilor citaţi sub rezerva anonimatului, se aşteaptă ca Pentagonul să crească acest număr în lunile următoare.

Unul dintre oficiali a spus că numărul exact al militarilor suplimentari nu este clar, însă măsura nu este legată de tensiunile recente asociate cu doborârea unui balon spion chinez care a zburat deasupra Statelor Unite.

„Nu avem un comentariu despre operaţiuni precise, angajamente sau instruire, dar aş sublinia că sprijinul nostru şi relaţia de apărare cu Taiwanul rămân aliniate împotriva ameninţării actuale reprezentate de Republica Populară a Chinei”, a afirmat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Adresându-se reporterilor vineri la Taipei, ministrul apărării taiwanez Chiu Kuo-cheng a spus că nu ştie sursa informaţiilor despre extinderea instruirii. Taiwanul şi Statele Unite au numeroase interacţiuni militare, a adăugat el, refuzând să facă alte comentarii pe marginea ştirii, care a fost publicată mai întâi de Wall Street Journal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5979 secunde