SUA şi Thailanda, acord de extindere a parteneriatului cu ocazia vizitei lui Blinken la Bangkok

82
SUA şi Thailanda, acord de extindere a parteneriatului cu ocazia vizitei lui Blinken la Bangkok - sua-1657459536.jpg
Statele Unite şi Thailanda au semnat, duminică, acorduri vizând extinderea relaţiilor deja puternice între cele două ţări, în contextul în care Washingtonul îşi intensifică eforturile de a contracara influenţa în creştere a Chinei în Asia, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.
 

Secretarul de stat Antony Blinken şi ministrul de externe thailandez Don Pramudwinai s-au angajat să promoveze parteneriatul ţărilor lor în domeniile schimbărilor climatice, aplicării legii şi cooperării de securitate.

„Ducem parteneriatul dintre noi deplin în secolul al XXI-lea”, a afirmat Blinken, subliniind că Thailanda este un aliat important „într-o regiune care trasează traiectoria secolului”.
 

„Am pus de asemenea bazele pentru următorii 190 de ani”, a spus ministrul de externe thailandez, în contextul în care cele două ţări se pregătesc să marcheze în 2023 împlinirea a 190 de ani de relaţii bilaterale.

Vizita lui Blinken are loc la o zi după întâlnirea cu omologul său chinez Wang Yi în Indonezia, în marja reuniunii miniştrilor de externe ai G20.

La Bangkok, Antony Blinken va avea o întrevedere şi cu prim-ministrul Prayuth Chan-ocha. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2934 secunde