SUA și trei țări sud-americane vor coopera împotriva terorismului

127
SUA și trei țări sud-americane vor coopera împotriva terorismului - sua-1563708996.jpg

Articole recomandate

Statele Unite și trei țări din America de Sud vor stabili un mecanism regional de securitate pentru combaterea criminalității și a terorismului, a anunțat ministrul argentinian de Externe, Jorge Faurie, după o întâlnire cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, vineri, transmite DPA.

Mecanismul grupând Argentina, Brazilia, Paraguay și SUA va facilita "coordonarea politică și diplomatică a eforturilor în lupta împotriva activităților ilicite din regiune, precum și a posibilelor legături cu criminalitatea transnațională și finanțarea terorismului", a spus Faurie.

Anunțul a venit în timp ce SUA au oferit o recompensă de până la 7 milioane de dolari pentru informații care să conducă la localizarea unui presupus agent Hezbollah responsabil pentru un atac asupra unui centru al comunități evreiești din Buenos Aires, care s-a soldat cu 85 de morți în 1994.

Salman Raouf Salman, cunoscut și sub numele de Samuel Salman El Reda, este un lider al Organizației de Securitate Externă a Hezbollah, care este responsabil de "planificarea, coordonarea și executarea de atacuri teroriste în întreaga lume", a spus Departamentul de Stat. "Nu doar conduce și sprijină activități teroriste în Emisfera Occidentală, dar a și fost implicat în comploturi în întreaga lume", adaugă acesta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5386 secunde