SUA şi Uniunea Europeană sporesc ajutorul financiar pentru Ucraina

111
SUA şi Uniunea Europeană sporesc ajutorul financiar pentru Ucraina - sua-1669211754.jpg

Articole recomandate

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor financiar de 4,5 miliarde de dolari, iar Uniunea Europeană un ajutor separat de 2,5 miliarde de euro, acesta din urmă reprezentând a doua tranşă dintr-un pachet de asistenţă financiară de 5 miliarde de euro, au anunţat secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.
 

Potrivit unui comunicat semnat de Janet Yellen, noul ajutor financiar american, combinat cu ajutorul militar pe care SUA îl oferă Ucrainei, este un instrument important în rezistenţa acestei ţări în faţa invaziei ruse.

Asistenţa financiară a SUA pentru Ucraina ajunge astfel la 13 miliarde de dolari, precizează secretara Trezoreriei SUA, care însă îndeamnă şi alţi donatori să sporească asistenţa pentru Ucraina.
 

În paralel, la Bruxelles, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat eliberarea unei tranşe de 2,5 miliarde de euro dintr-un ajutor financiar acordat de UE statului ucrainean.

Odată cu această tranşă, mai rămân de plătit Kievului 500 de milioane de euro din pachetul de 5 miliarde de euro, ultima tranşă din acest ajutor urmând să fie eliberată la sfârşitul anului.

Asistenţa financiară oferită Ucrainei de către UE după lansarea agresiunii ruse pe 24 februarie însumează până în prezent 6,7 miliarde de euro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde