SUA sprijină România în crearea unei forțe multinaționale la Marea Neagră

242
2
SUA sprijină România în crearea unei forțe multinaționale la Marea Neagră - suasprijinaromania-1475068000.jpg

Articole recomandate

Statele Unite ale Americii sprijină inițiativa României de a pune bazele unei forțe multinaționale la Marea Neagră și vor colabora în cadrul NATO la intensificarea prezenței militare, a anunțat Departamentul de Stat într-un comu-nicat de presă emis după al cincilea dialog anual din cadrul Parteneriatului Strategic. 


De asemenea, cele două guverne s-au angajat să intensifice eforturile de comunicare strategică, combatere a terorismului și cooperare în domeniul securității cibernetice. Conform unui comunicat al Ministerului român al Afacerilor Externe, din partea română au participat reprezentanți la nivel înalt ai Cancelariei prim-ministrului, Mi-nisterului Afacerilor Externe, Minis-terului Energiei, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, precum și alți oficiali români. 


Cu acest prilej, s-au derulat consul-tări în plenul celor două delegații, precum și în cadrul grupurilor de lucru sectoriale: energie, economie, politico-militar, educație și cercetare.


Potrivit MAE, la finalul reuniunii a fost adoptată o declarație comună care a scos în evidență perspectivele concrete de dezvoltare. 
"Statele Unite și România au subliniat importanța unor eforturi susținute în promovarea democrației, statului de drept, a guvernării democratice și societăților sustenabile.


Simplul fapt că România apără aceste valori cu hotărâre și face pro-grese în reforma unor domenii precum aplicarea legii, responsabilizarea guvernării și lupta împotriva corupției este un exemplu remarcabil.


Așteptăm să cooperăm și pe viitor în promovarea eforturilor comune în domeniul dezvoltării și asistenței tehnice pentru Republica Moldova, Balcanii de Vest și alte zone," se arată în declarația comună făcută publică atât de către Departamentul de Stat, cât și de către MAE.


Comentează știrea

eugen
29 septembrie 2016
flota multinationala

flota multinationala formata de noi singuri

Distrugatorul Marasesti
29 septembrie 2016
in lupta cu hula

Crucisator, devenit distrugator, care de fapt a ajuns fregata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7511 secunde