Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo:

"SUA trebuie să acționeze la provocările Partidului Comunist Chinez"

228

Articole recomandate

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a intensificat retorica SUA la adresa Partidului Comunist Chinez, afirmând că acesta se axează pe dominație internațională și o astfel de provocare trebuie să fie înfruntată, relatează Reuters. 


Pompeo a făcut remarcile în timp ce administrația președintelui republican Donald Trump a declarat că încă așteaptă să semneze prima fază a unui acord comercial pentru a pune capăt unui război comercial cu Beijingul luna viitoare, în pofida retragerii Chile, miercuri, din postura de gazdă a unui summit APEC în cadrul căruia oficiali americani speraseră că se va semna respectivul acord. 


Făcându-se ecoul unui discurs rostit săptămâna trecută de vicepreședintele american Mike Pence, care a atacat China pe tema drepturilor omului, comerțului și metodelor de extindere a influenței globale, Pompeo a afirmat că SUA au prețuit mult timp prietenia cu poporul chinez, însă a adăugat: "Astăzi, Guvernul comunist din China nu înseamnă același lucru ca populația Chinei. Ei caută și folosesc metode care au creat provocări pentru Statele Unite și pentru întreaga lume, și noi toți trebuie să înfruntăm direct aceste provocări". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4815 secunde