SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei

173
SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei - fondsuasanctiuni-1645556244.jpg

Articole de la același autor

SUA se coordonează cu aliații și vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei, după ce Moscova a recunoscut cele două regiuni separatiste din Ucraina ca fiind independente și a trimis forțe de menținere a păcii acolo, au transmis, ieri, oficiali americani, conform Reuters.

„SUA vor impune sancțiuni împotriva Rusiei pentru această violare clară a legislației internaționale și a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în fața reporterilor, după întâlnirea Consiliului de Securitate de luni seară.

„Putem, trebuie și vom sta uniți în apelul nostru pentru ca Rusia să-și retragă forțele și să se întoarcă la masa diplomației și să acționeze către pace”.

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

Oficiali din administrația Biden au spus că mișcarea lui Putin nu a declanșat un pachet mai larg de sancțiuni pe care SUA și aliații lor le-au pregătit în cazul în care Rusia invadează Ucraina, pentru că Rusia avea deja trupe în regiune.

Japonia a declarat marți că este pregătită să se alăture SUA și altor state G7 la aplicarea sancțiunilor, dacă președintele Vladimir Putin va ordona invazia Ucrainei.

Reuters nu a putut determina ce sancțiuni sau controale la export ar putea fi anunțate marți, însă administrația Biden a pregătit un pachet inițial de sancțiuni împotriva Rusiei care include interzicerea instituțiilor financiare americane de la procesarea tranzacțiilor în cazul marilor bănci din Rusia, au spus, în weeekend, oameni familiari cu această chestiune, pentru Reuters.

Măsurile au ca scop afectarea economiei Rusiei prin tăierea relațiilor bancare corespondente dintre băncile rusești luate în vizor și instituțiile financiare americane care permit plăți internaționale.

SUA se vor folosi și de cel mai puternic instrument de sancțiuni împotriva anumitor indivizi și companii din Rusia prin plasarea lor pe lista Cetățenilor Special Desemnați (SDN), astfel înlăturându-i din sistemul bancar american și interzicându-le tranzacțiile cu americani și înghețând bunurile lor din SUA, au mai precizat sursele.

Administrația Biden plănuiește să excludă populația din Rusia de la aplicarea controalelor asupra exporturilor către SUA dacă Rusia invadează Ucraina și să se concentreze pentru anumite sectoare industriale, a transmis, la sfârșitul lunii ianuarie, un oficial de la Casa Albă. Măsurile de control al exporturilor ar putea fi anunțate ca parte a pachetului, însă probabil nu vor avea același impact imediat și, în schimb, vor degrada abilitatea Rusiei de a avea producție industrială în câteva sectoare cheie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2504 secunde