SUBMARIN DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ / Două nave îl caută în continuare

164
SUBMARIN DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ / Două nave îl caută în continuare - untitled-1513505572.jpg

Articole recomandate

Două nave, una britanică și una argentiniană, au explorat sâmbătă cu ajutorul sonarelor zona în care submarinul argentinian 'ARA San Juan' a dispărut la 15 noiembrie cu cei 44 de membri ai echipajului, a anunțat Marina argentiniană, transmite AFP.

"Nava oceanografică 'Protector' din Marea Britanie și distrugătorul 'ARA La Argentina' care se găsesc în zona de căutare au măturat fundul mării cu ajutorul sonarelor", a declarat Marina într-un comunicat.

Pierderea submarinului a antrenat deschiderea unei anchete judiciare pentru "căutarea unor posibile acte ilegale" cu scopul de a stabili responsabilitățile. Mai mulți ofițeri cu rang înalt au fost deja demiși din funcție.

Marina a abandonat orice speranță de a găsi supraviețuitori și se concentrează pe căutarea submarinului care semnalase că a remediat o defecțiune a bateriilor în cursul ultimului contact, în timp ce revenea de la Ushuaia, în sudul extrem al Argentinei, spre portul său de origine, Mar del Plata, la 400 de kilometri sud de Buenos Aires.

Un organism internațional a semnalat o explozie subacvatică pe traseul lui San Juan la câteva ore după ultimul contact.

La începutul săptămânii, nava americană 'Atlantis', dotată cu echipamente de vârf, a detectat un obiect situat la o adâncime de 1.000 de metri, potrivit Marinei argentiniene.

Dispărut în urmă cu o lună, San Juan rămâne de negăsit, în pofida unui important dispozitiv internațional implicat în căutări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8756 secunde