Submarin dispărut în 1944, găsit pe fundul mării!

466
Submarin dispărut în 1944, găsit pe fundul mării! - 62091679-1573567138.jpg

Articole recomandate

Un submarin american dispărut în 1944, după ce a fost lovit de aviația japoneză în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a fost găsit pe fundul Mării Chinei de Est, a anunțat un grup care caută nave americane pierdute, relatează DPA.

USS Grayback a fost găsit în largul coastei Okinawa, a precizat Lost 52 Project, o organizație care are scopul declarat de a stabili soarta soldaților americani dispăruți, transmite Agerpres.

USS Grayback și echipajul său de 80 de oameni au dispărut în 1944 și epava nu a fost găsită până acum, în parte din cauza faptului că informațiile înregistrate de japonezi privind locul atacului au fost incorect traduse, ceea ce a dus la perpetuarea misterului timp de 75 de ani.

Project 52 a reușit să găsească submarinul după ce a văzut documentele militare cu coordonatele corecte. Grupul a folosit vehicule submarine autonome pentru a găsi epava, descoperită pe 5 iunie, la circa 80 km sud de Okinawa, la o adâncime de aproximativ 430 de metri, a precizat Project 52.


Forțele navale americane au confirmat duminică că grupul a găsit epava submarinului USS Grayback.


Familiile celor 80 de membri ai echipajului au fost anunțate de găsirea epavei. Informația a fost făcută publică de Ziua Veteranilor, o sărbătoare națională dedicată comemorării americanilor care au luptat în armata SUA, scrie situ-ul stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5813 secunde