Sudan: Washingtonul şi Londra cheamă la încetarea imediată a violenţelor şi reluarea negocierilor

110
Sudan: Washingtonul şi Londra cheamă la încetarea imediată a violenţelor şi reluarea negocierilor - 1-1681725084.jpg

Articole de la același autor

Şefii diplomaţiilor americană şi britanică, aflaţi la un summit G7 în Japonia, au lansat, luni, 17 aprilie, un apel la încetarea imediată a violenţelor în Sudan, unde luptele între paramilitari şi armata regulată s-au soldat până acum acum aproape 100 de morţi, transmite agenţia AFP.

„Există o puternică îngrijorare pe tema luptelor, a violenţei din Sudan, a ameninţării pe care aceasta o reprezintă pentru civili, pentru naţiunea sudaneză şi, potenţial, chiar pentru regiune”, a declarat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, după o întâlnire cu ministrul de externe britanic, James Cleverly.

Cel puţin 97 de civili au fost ucişi în Sudan, unde tiruri şi explozii zguduiau fără întrerupere capitala Khartoum luni dimineaţă, în a treia zi de lupte între armata generalului Abdel Fattah al-Burhan şi puternica forţă paramilitară a generalului Mohamed Hamdane Daglo.

„Le cerem să dea prioritate păcii, să pună capăt luptelor şi să reia negocierile”, a spus Blinken.

„Toţi partenerii noştri sunt ferm convinşi de necesitatea încetării imediate a focului şi reluării discuţiilor”, a adăugat secretarul de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4743 secunde