X

Sudul Italiei, lovit de frig, furtuni şi inundaţii

71
Sudul Italiei, lovit de frig, furtuni şi inundaţii - italianinsori-1674556075.jpeg
Italia suferă la începutul acestei săptămâni din cauza unui front atmosferic rece, care a produs ninsori abundente chiar şi în regiunile sudice Apulia şi Basilicata, transmite luni DPA.

Şcolile din multe localităţi au fost închise din motive de siguranţă.

A nins peste noapte chiar şi în provincia siciliană Siracusa, unde vara temperatura poate atinge valori de peste 45 de grade Celsius, notează DPA.

Departamentul pentru Protecţie Civilă a emis o alertă de precipitaţii pentru regiunile Emilia-Romagna şi Marche din centrul Italiei.

Pe coasta Adriatică a Italiei s-au produs inundaţii din cauza precipitaţiilor abundente. În zona din jurul Senigallia, unde 12 persoane au murit în furtuni în cursul toamnei, rezidenţii au fost rugaţi să se refugieze la etajele superioare ale imobilelor.

Pe insula Ischia, unde alunecările de teren au ucis 12 oameni la sfârşitul lunii noiembrie, aproximativ 400 de rezidenţi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urmă cu câteva zile. Deocamdată nu se ştie când vor putea să se întoarcă.

La sfârşitul săptămânii trecute, legăturile prin feribot cu insulele Eoliene, Sicilia şi Calabria au fost reluate după o întrerupere de peste 40 de ore din cauza vremii nefavorabile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5379 secunde