Suedia începe relaxarea restricțiilor anti-Covid din 1 iulie

239
Suedia începe relaxarea restricțiilor anti-Covid din 1 iulie - suediarelaxare-1624979180.jpg
Suedia va relaxa o mare parte din restricțiile impuse pentru oprirea răspândirii Covid-19. Relaxarea va începe pe data de 1 iulie, iar pe baza noilor reguli, va fi permis un număr mai mare de oameni în restaurante sau stadioane și vor fi eliminate unele recomandări, a anunțat ministrul sănătății suedez, luni, conform Reuters.

Suedia a avut o abordare diferită în gestionarea pandemiei, mizând mai mult pe măsuri voluntare din partea oamenilor. Confruntată cu o creștere a numărului de cazuri, însă, țara a adoptat o serie de măsuri restrictive mai dure, printre care restrângerea perioadei de lucru a restaurantelor și restricționarea numărului de persoane la evenimente sportive, în mall-uri și magazine.

„Răspândirea virusului a scăzut semnificativ. A fost o perioadă grea și lungă, am trecut prin două-trei valuri. Dar grație vaccinărilor, vedem îmbunătățirea situației”, a spus ministrul sănătății din guvernul suedez, Lena Hallengren, în cadrul unei conferințe de presă la care a anunțat și relaxarea restricțiilor.


De luna viitoare, restaurantele și barurile vor funcționa fără restricții de orar. Numărul posibil de participanți la evenimente sportive va crește de la 500 la 3.000 sau și mai mult, dacă stadionul este împărțit în mai multe secțiuni.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.262 secunde