Suedia spune că a primit asigurări de securitate din partea Statelor Unite

71
Suedia spune că a primit asigurări de securitate din partea Statelor Unite - suediaasigurari-1651763664.jpg
Suedia spune că a primit asigurări din partea Statelor Unite că va primi sprijin în perioada în care va fi procesată cererea sa de aderare la NATO, relatează Reuters. Anunțul vine în condițiile în care și Suedia, și Finlanda se tem că ar putea fi vulnerabile pe parcursul procesului de aderare, care ar putea dura până la un an.


„În mod evident, nu voi intra în detalii, însă mă simt foarte sigură acum că avem asigurări din partea americanilor”, a spus șefa diplomației suedeze, Ann Linde, într-un interviu televizat, de la Washington, după o întâlnire cu secretarul american de stat, Antony Blinken.


„Desigur, nu sunt garanții de securitate, pe acelea nu le poți primi decât când ești membru deplin al NATO”, a mai spus ea. Linde nu a precizat ce fel de asigurări a primit de la Blinken.

„Rusia trebuie să știe că orice fel de activități negative împotriva Suediei, în condițiile în care deja ne-au amenințat, nu vor rămâne fără un răspuns din partea SUA”, a spus ea.


Ministrul apărării suedez a spus, luna trecută, că o eventuală cerere de aderare la NATO ar putea declanșa mai multe tipuri de răspunsuri din partea Rusiei, inclusiv atacuri cibernetice și hibrid, precum campanii de propagandă, pentru a submina securitatea țării.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3417 secunde