Summit Sibiu / Merkel, impresionată de cel mai mare muzeu în aer liber din Europa

199
Summit Sibiu / Merkel, impresionată de cel mai mare muzeu în aer liber din Europa - 20190509105932e1557389351875-1557399119.jpg
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat impresionat─â s─â afle c─â joi a fost ├«n cel mai mare muzeu ├«n aer liber din Europa, unde a avut loc Summitul Partidului Popular European (PPE), a declarat, pentru AGERPRES, directorul muzeului sibian, Ciprian ╚śtefan.

"Doamna Merkel chiar m-a ├«ntrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus c─â este un muzeu care prezint─â ├«ntreaga civiliza╚Ťie rural─â din Rom├ónia, dar ╚Öi multiculturalitatea specific─â ╚Ť─ârii, nu doar regiunii, adic─â avem ╚Öi exponate care au leg─âtur─â cu civiliza╚Ťia european─â. A fost impresionat─â. M-a ├«ntrebat c├ót e de mare, i-am spus c─â e cel mai mare din Europa ╚Öi a spus: "Wow!"", a precizat directorul Ciprian ╚śtefan.

Potrivit acestuia, "s-au scurs clipe istorice ast─âzi la Muzeul ASTRA. Liderii europeni au avut o ├«nt├ólnire de lucru foarte important─â ├«n Muzeul ├«n aer liber din Dumbrava Sibiului. Vorbim despre un spa╚Ťiu care aminte╚Öte oricui de r─âd─âcini ╚Öi resurse s─ân─âtoase, pun├ónd pe prim plan valorile comune europene ╚Öi multiculturalitatea. Mai precis, un loc numai bun pentru decizii de viitor".

Summitul PPE a avut loc, joi, la Sibiu, la reuniune fiind invita╚Ťi s─â participe ╚Öefi de stat ╚Öi de guvern, lideri ai partidelor din PPE, pre╚Öedintele Consiliului European, Donald Tusk, al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ╚Öi al Parlamentului European, Antonio Tajani.

Joi, ├«n Muzeul ASTRA din P─âdurea Dumbrava, aflat─â la marginea municipiului Sibiu, au fost prezen╚Ťi ╚Öi peste o sut─â de me╚Öte╚Öugari din toat─â ╚Ťara, care fac demonstra╚Ťii de m─âiestrie, pentru a marca Ziua Europei ├«ntr-o ac╚Ťiune numit─â "Europa rural─â".

Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4623 secunde