Sunt icrele bune pentru tine? Beneficiile consumului

111
Sunt icrele bune pentru tine? Beneficiile consumului - -1660137439.

Articole recomandate

Ce îți vine în minte când te gândești la icre? Un aperitiv atunci când iei masa la mare? O gustare ocazională atunci când gătești pește?

Oricum le-ai vedea, sunt șanse mari să nu te gândești la icre ca la un aliment care oferă multiple beneficii pentru sănătate. Însă dieteticienii caracterizează această delicatesă ca fiind un „centru de putere nutrițională”.

Asta pentru că icrele oferă o serie de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poți face icre din aproape orice pește, inclusiv icre de crap.



Un impuls de vitamina B12

Icrele sunt foarte bogat în vitamina B12, care este crucială pentru funcționarea normală a organismului tău. Icrele acoperă aproape 236% din valoarea zilnică recomandată. Nu numai că vitamina B12 ajută la remedierea oboselii și a slăbiciunii, dar te ajută și la dezvoltarea proteinelor, a celulelor roșii din sânge și a celulelor nervoase - și ajută la descompunerea grăsimilor și a carbohidraților.



Bogate în grăsimi bune

În plus, icrele sunt bogate în acizi grași omega-3. Aceste grăsimi bune îți îmbunătățesc starea de spirit și memoria (printre altele, ele ajută și la protejarea celulelor creierului) și sunt esențiale pentru componentele unei sarcini sănătoase, pentru nutriția mamei și pentru dezvoltarea copilului.

Există această concepție greșită că, dacă ceva este bogat în grăsimi, este nesănătos, deoarece grăsimea pe gram are mai multe calorii decât proteinele și carbohidrații. Mulți oameni cred, de asemenea, că icrele sunt rele pentru tine pentru că sunt bogate în grăsimi. Cu toate acestea, avem nevoie de aproximativ 25% până la 35% de grăsimi în dieta noastră zilnică – iar icrele sunt o modalitate excelentă de a consuma o grăsime bună de două ori pe săptămână, dacă poți.



Ajută la menținerea sănătății pielii

Icrele sunt bogate în acizi grași omega-3, despre care studiile spun că ajută pielea să se refacă după deteriorare. Acizii grași omega-3, precum și vitaminele A și E, pot ajuta, de asemenea, în cazul anumitor afecțiuni ale pielii. Consumul regulat de icre poate ajuta la combaterea dermatitei, a pielii solzoase și a pielii aspre.



Susțin imunitatea

Icrele sunt bogate în vitamina C, vitamina E și vitamina A, toate acestea contribuind la creșterea imunității.



O sursă bună de calciu

Icrele sunt foarte bogate în zinc, magneziu, fier și calciu. Prezența calciului este deosebit de importantă. Dacă cineva are o alergie la lactoză sau nu consumă lactate, icrele îi oferă o mare oportunitate de a introduce calciu în organism. Calciul este, de asemenea, important pentru sănătatea oaselor pe termen lung. Artrita și osteoporoza sunt frecvente pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, așa că este foarte important să ne concentrăm pe consumul de calciu și vitamina D de timpuriu, când suntem mai tineri. Dacă ești tânăr și îți place să ieși în oraș, du-te și ia-ți niște icre și crește-ți aportul de calciu.



Cum este cel mai bine să mănânci icre

De obicei, nu mănânci icre ca un fel de mâncare separat sau ca o gustare de sine stătătoare. În schimb, sunt adesea folosite ca tartinabile pe baghete, ca dip pentru mâncăruri de cartofi sau chiar ca garnitură. Dacă oamenilor nu le place gustul peștelui sau al icrelor, unul dintre lucrurile unice la icre este că probabil le poți pune pe o salată și să beneficiezi în continuare de beneficiile pentru sănătate fără a fi nevoit să sari peste ele.


Icrele au un conținut ridicat de grăsimi, așa că dieteticienii avertizează să nu exagerezi cu mărimea sau frecvența porțiilor. Nu se recomandă consumul de icre mai mult de două ori pe săptămână. Majoritatea oamenilor nu consumă icre în mod destul de regulat așa că este întotdeauna o idee bună să urmărești cât de mult consumi. Prea mult dintr-un lucru bun nu este întotdeauna un lucru bun, deoarece poate contribui la creșterea trigliceridelor și a colesterolului.



În afară de asta, icrele sunt în continuare o modalitate fantastică de a-ți îmbunătăți sănătatea. Icrele nu sunt menite să fie consumate în cantități mari, ci mai degrabă să fie presărate pe mâncare sau consumat la linguriță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Afaceri ilegale cu icre de Manciuria
Pagina a fost generata in 0.4402 secunde