Super-yacht-ul unui oligarh rus va fi scos la licitația în Gibraltar

78
Super-yacht-ul unui oligarh rus va fi scos la licitația în Gibraltar - superyachtulunuioligarhrus-1659530785.jpg

Articole de la același autor

În ziua de 23 august 2022, super-yacht-ul „Axioma”, care a aparținut oligarhului rus Dmitri Pumpyansky va fi scos la licitație. Vasul a fost confiscat după ce Pumpyansky a fost inclus pe lista de sancțiuni din SUA și Marea Britanie. Nava va fi vândută în baza deciziei Tribunalului Amiralității din Gibraltar, port în care a fost sechestrată.

Pumpyansky este unul dintre acționarii companiei rusești OAO TMK, specializată în producția de țevi. El a primit Ordinul „Meritul Patriei”, în 2014, acordat de președintele Vladimir Putin.
 

Yacht-ul are lungimea de 72,5 metri, a fost construit în 2013 și dispune de cabine pentru 12 pasageri și un echipaj de 20 de marinari. Are o autonomie de croazieră de 5.000 de mile marine și este propulsat de motoare gemene Caterpillar, care îi asigură o viteză maximă de 18 noduri. Este evaluat la 75 de milioane de dolari.
 

Vasul a fost confiscat în numele băncii JP Morgan, căreia Pyrene Investments, holdingul lui Pumpyansky, îi datorează 12,5 milioane de dolari. Sancțiunea impusă lui Pumpyansky nu-i permite lui JP Morgan să accepte plata directă de la Pumpyansky, pentru stingerea datoriei. Prin urmare, banca a cerut Tribunalului din Gibraltar să sechestreze yacht-ul și să-l scoată la licitație pentru a-și recupera banii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2013 secunde