Suplimentul alimentar, consumat frecvent de români, care crește semnificativ riscul de cancer la creier și metastaze

581
Suplimentul alimentar, consumat frecvent de români, care crește semnificativ riscul de cancer la creier și metastaze - supliment-1668521018.jpg

Articole de la același autor

Este vorba despre un supliment alimentar consumat de foarte mulți români, despre ale cărui efecte secundare nu s-a știut până acum, potrivit Antena3


O nouă cercetare arată că popularul supliment alimentar numit nicotinamidă ribozidă ar putea crește riscul de boli grave, inclusiv dezvoltarea cancerului.

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au făcut descoperirea în timp ce foloseau tehnologia imagistică bioluminiscentă pentru a studia modul în care suplimentele de nicotinamidă ribozidă funcționează în interiorul organismului.

Suplimentele alimentare comerciale, cum ar fi nicotinamidă ribozidă (NR), o formă de vitamina B3, au fost asociate cu beneficii legate de sănătatea cardiovasculară, metabolică și neurologică, în studiile anterioare. Cu toate acestea, noi cercetări de la Universitatea din Missouri (MU) au descoperit că NR ar putea crește riscul de boli grave, inclusiv dezvoltarea cancerului. 


Oamenii de știință au descoperit că nivelurile ridicate de NR nu numai că ar putea crește riscul de a dezvolta cancer de sân, dar ar putea, de asemenea, să conducă acest tip de cancer la creier sau către diferite metastaze. Echipa internațională de cercetători a fost condusă de Elena Goun, profesor de chimie la MU și autorul studiului. Ea a spus că odată ce cancerul ajunge la creier, rezultatele sunt fatale, deoarece nu există opțiuni de tratament viabile în acest moment. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Ce suplimente alimentare se pot da copiilor
Pagina a fost generata in 0.3056 secunde