Supravieţuirea recifelor de corali depinde de rechini şi de pisicile de mare

76
Supravieţuirea recifelor de corali depinde de rechini şi de pisicile de mare - corali-1674047690.jpg

Articole de la același autor

Majoritatea rechinilor şi pisicilor de mare care trăiesc în recifele coraliere de pe glob sunt în pericol de dispariţie, ameninţând prin ricoşeu supravieţuirea deja compromisă a acestor ecosisteme de o importanţă vitală pentru oamenii care trăiesc în regiuni de coastă, potrivit unui studiu publicat marţi în Nature Communications, informează AFP.

Dintre cele 134 de specii de rechini şi de pisici de mare, peşti cartilaginoşi care trăiesc în recife, 59% sunt ameninţate cu extincţia, devenind grupul cel mai ameninţat din lume după mamiferele marine, susţin autorii studiului.


Acest procent este aproape dublu faţă de proporţia peştilor cartilaginoşi ameninţaţi cu dispariţia din ansamblul celor circa 1.200 de specii cunoscute, notează oamenii de ştiinţă care au analizat datele din Lista Roşie întocmită de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN). Drept urmare, declinul sau posibila extincţie a acestor specii reprezintă o ameninţare suplimentară la adresa recifelor de corali, deja grav afectate de înmulţirea viitoare a perioadelor de caniculă marină din cauza schimbărilor climatice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6371 secunde