Supraviețuitorii maladiei Ebola se confruntă cu sechele grave

180
Supraviețuitorii maladiei Ebola se confruntă cu sechele grave - maxresdefault-1450857632.jpg

Articole recomandate

Sechele grave au fost observate frecvent la supraviețuitorii maladiei Ebola, la câteva luni de la externarea din spital, cum ar fi afectarea capacității olfactive sau auditive, precum și artrită, potrivit unui studiu publicat miercuri în jurnalul medical de specialitate 'Lancet Infectious Diseases', informează AFP, citată de Agerpres.


Potrivit cercetătorilor, acesta este primul studiu realizat pe baza rezultatelor examenului clinic asupra pacienților și care măsoară cu precizie amploarea acestor sechele.

Cercetarea a fost realizată pe baza datelor clinice ale supraviețuitorilor maladiei Ebola, la Port Loko, în Sierra Leone, una dintre țările din Africa de Vest cele mai afectate de epidemia apărută în decembrie 2013.

Studiile științifice privind sechelele supraviețuitorilor maladiei Ebola au fost până în prezent limitate, cercetarea concentrându-se aproape exclusiv pe lupta împotriva virusului și pe dezvoltarea unui vaccin.

Organizația Mondială a Sănătații (OMS) a transmis anul trecut că mulți supraviețuitori au avut complicații, sugerând un sindrom post-Ebola, notează AFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Actual : ALERTĂ. EBOLA FACE NOI VICTIME!
Joi, 02 Iulie 2015
Stire din Actual : Lumea medicală, în alertă!
Pagina a fost generata in 1.386 secunde