Suspendarea politicii zero-Covid în China provoacă îngrijorări în lumea shipping-ului

301
Suspendarea politicii zero-Covid în China provoacă îngrijorări în lumea shipping-ului - suspendareapoliticiizerocovidinc-1675696392.jpg

Articole de la același autor

Ca reacție la anunțul Chinei de încetare a politicii zero-Covid (caracterizată printr-un mare număr de restricții de circulație), unele țări au decis să reintroducă restricțiile și cerințe de testare, informează Forumul Maritim Global.

Operatorii de nave consideră că suspendarea restricțiilor din China este, în același timp, „încurajatoare și îngrijorătoare”. O recentă creștere a cazurilor de Covid-19 a provocat îngrijorarea că se creează condițiile pentru dezvoltarea de noi variante ale virusului.

„În timp ce China abrogă restricțiile, alte țări, inclusiv India și Japonia, pun în aplicare noi cerințe de testare și restricții pentru navigatorii care sosesc din anumite țări asiatice, din cauza creșterii numărului infecțiilor”, atenționează Forumul Maritim Global.

Operatorii navelor afirmă că un test RT-PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de plecare este acum necesar pentru toți călătorii din China, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Singapore și Thailanda, când intră în India.

În mod similar, Japonia le cere tuturor celor care vin din China să fie testați la sosire. Dacă sunt testați pozitiv, navigatorii riscă să stea în carantină timp de șapte zile. Unii manageri de nave raportează că aleg din ce în ce mai mult să înlocuiască marinarii nevaccinați cu alții vaccinați.

Forumul Maritim Global este o organizație internațională non-profit, al cărei obiectiv este modelarea comerțului maritim mondial, astfel încât să susțină dezvoltarea economică durabilă pe termen lung și bunăstarea umană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3313 secunde