Sute de activiști proruși au atacat o secție de poliție din orașul ucrainean Odesa

54
Sute de activiști proruși au atacat o secție de poliție din orașul ucrainean Odesa - oficialucraineanrisculunuiconfli-1399212091.jpg

Articole recomandate

Sute de activiști proruși au atacat, azi, o secție de poliție din orașul ucrainean Odesa, cerând eliberarea suspecților arestați în urma violențelor din ultimele zile, anunță surse citate de Kyiv Post.


Sute de activiști proruși manifestau de câteva ore în fața unei secții de poliție din Odesa. Însă, în urmă cu puțin timp, protestatarii au încercat să pătrundă cu forța în secția de poliție. Poliția ucraineană a anunțat sâmbătă arestarea a 130 de persoane suspectate de implicare în incendiul din Odesa.


Ancheta preliminară efectuată de Ministerul ucrainean de Interne arată că militanții proruși care s-au baricadat vineri în Casa Sindicatelor din Odesa au dat foc clădirii cu sticlele incendiare pe care le aruncau spre manifestanți naționaliști și proeuropeni. Conform anchetatorilor Ministerului ucrainean de Interne, zeci de insurgenți proruși s-au baricadat în Casa Sindicatelor din Odesa și au încercat să arunce sticle incendiare spre "cetățeni pașnici", o referire la manifestanți care susțineau Administrația proeuropeană de la Kiev. Unele dintre dispozitivele incendiare artizanale aruncate de militanții proruși din clădire au provocat incendiul, precizează Ministerul ucrainean de Interne.


Incendiul a izbucnit după ce sute de militanți proruși au atacat cu pietre, bâte și lanțuri un grup de aproximativ 1.500 de manifestanți proeuropeni, în centrul orașului Odesa. Activiștii proruși s-au baricadat în Casa Sindicatelor, care a luat foc în timp ce era asediată de naționaliști. Premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iațeniuk, a acuzat serviciile de securitate că nu au luat suficiente măsuri pentru evitarea violențelor de la Odesa, soldate cu peste 40 de morți, promițând tragerea la răspundere a celor responsabili, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9243 secunde