Sute de militari, trimiși în România! „NATO a decis să-şi consolideze prezenţa"

771
Sute de militari, trimiși în România! „NATO a decis să-şi consolideze prezenţa
Franţa trimite 500 de militari în România, în contextul izbucnirii conflictului armat în Ucraina, ţara vecină, a anunţat şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

NATO vrea să transmită un semn de solidaritate strategică şi să poziţioneze forţe în România, a mai transmis generalul Burkhard. „NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să trimită un semn foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a spus el, într-un interviu acordat Radio France Internationale.

Franţa s-a oferit să preia rolul de naţiune-cadru, adică de ţară conducătoare, pentru a desfăşura în curând un batalion în România, a continuat Burkhard.

„Vom reloca circa 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, pentru a oferi un sprijin României, dar şi pentru a aduce mesajul de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO”, a anunţat şeful de stat-major.

Mai mult, prezenţa militară franceză din cadrul NATO în Estonia, ţară vecină cu Rusia, va fi extinsă dincolo de termenul planificat pentru martie. „Având în vedere situaţia pe care o cunoaşte NATO în prezent, precum şi situaţia de criză şi situaţia de război din Ucraina, s-a decis să ne menţinem dispozitivul. Vom menţine o companie, în jur de 200 până la 250 de militari, cu vehicule blindate, va fi o companie de vânători de munte, obişnuiţi, echipaţi, experimentaţi să lupte în mijlocul frigului extrem”, a spus şeful de stat-major, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4037 secunde