Sute de persoane au protestat în Iran

101
Sute de persoane au protestat în Iran - iranprotest-1641828040.jpg
Funcţionarii publici din unul dintre cele mai puternice sectoare ale Iranului, cel judiciar, au organizat o demonstrație - rară - împotriva refuzului guvernului de a le mări salariile, relatează Mediafax.

„Shargh”, un ziar care reprezintă punctul de vedere reformist, a publicat duminică o înregistrare video cu un protest la care participau sute de persoane în faţa Parlamentului din Teheran. „Dacă problema noastră nu este rezolvată, vom închide sistemul de justiţie!”, au amenințat participanții.

Un alt ziar reformist, „Arman Melli”, a relatat, la rândul său, că „unii membri ai personalului judiciar au organizat mitinguri ieri (sâmbătă - n.r.) în majoritatea oraşelor din ţară pentru a protesta față de respingerea planului Parlamentului de a le mări salariile”.

Demonstranții au afișat pancarte pe care scria că „lucrătorii din domeniul justiției sunt incapabili să se întrețină singuri” și denunțau „ipocrizia guvernului și a parlamentului”.

Protestele de acest tip sunt foarte rare în republica islamică, unde legile sunt foarte stricte.Pagina a fost generata in 0.3633 secunde