Sute de politicieni germani, victime ale pirateriei informatice. Printre ei se află și Merkel

80
Sute de politicieni germani, victime ale pirateriei informatice. Printre ei se află și Merkel - hacker-1546607976.jpg

Articole recomandate

Date cu caracter personal despre sute de politicieni germani aparținând marilor partide, inclusiv detalii ale cărților de credit și numere de telefon mobil, au fost postate public de hackeri. Cancelarul Angela Merkel se numără printre cei afectați, a informat presa locală vineri, relatează Reuters și dpa.


Biroul pentru Securitatea Informației (BSI) din Germania s-a reunit vineri după ce s-a aflat despre această piraterie informatică, a declarat un purtător de cuvânt.


Politicieni din partidul de extremă stânga Linke sunt printre cei afectați, inclusiv Dietmar Bartsch, liderul grupului partidului în camera inferioară a parlamentului.


Potrivit ediției online a ziarului Rheinische Post, cancelarul Angela Merkel și președintele Frank-Walter Steinmeier au fost de asemenea victime ale scurgerii de date.


Radioteleviziunea publică ARD a anunțat mai devreme că date personale despre sute de politicieni au fost publicate pe un cont de Twitter, inclusiv adrese, scrisori personale și copii ale cărților de identitate.


Toate marile partide germane, cu excepția AfD de extremă dreaptă, au fost afectate. Identitatea hackerilor și motivul lor nu sunt cunoscute.


Potrivit ziarului Bild, citând surse din interiorul BSI, rețeaua informatică internă a guvernului german nu a fost atacată de hackeri.


Un purtător de cuvânt al BSI a declarat pentru Reuters că organismul național de apărare cibernetică s-a reunit pentru a coordona răspunsul agențiilor guvernamentale federale, inclusiv agențiile de informații interne și externe.


Organismul cibernetic s-a reunit "imediat după ce am aflat despre acest lucru - chiar în această dimineață", a spus purtătorul de cuvânt, fără a oferi niciun detaliu despre amploarea pirateriei software.


Numărul de fax al cancelarului Angela Merkel, adresa de e-mail și mai multe scrisori primite și trimise de ea se număra printre informațiile publicate online pe Twitter.


Nu este clar încă dacă e-mailurile conțin informații sensibile, notează agenția dpa.


Potrivit postului de radio berlinez RBB, piratarea datelor personale a sute de politicieni germani a fost descoperită joi noapte.


Proprietarul contului de Twitter care a publicat datele se descrie drept un el sau o ea folosind termeni precum cercetarea în domeniul securității, artist, satiră și ironie.


Potrivit ARD, după o primă revizuire a datelor, jurnaliștii nu au detectat niciun conținut incriminator.


Ministrul german al justiției, Katarina Barley, a condamnat această "scurgere severă de date personale ale politicienilor" pe internet ca pe un atac asupra democrației țării.


"Autorul atacului dorește să submineze încrederea în democrația și instituțiile noastre". "Autorul ar trebui găsit imediat și motivele lor clarificate". "Infractorilor și celor care îi sprijină nu ar trebui să li se permită să dicteze nicio dezbatere în țara noastră", a subliniat aceasta.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6389 secunde