Suveranitatea Ucrainei trebuie să fie respectată

233
Suveranitatea Ucrainei trebuie să fie respectată - rusiaarmata6da8e57282-1638853817.jpg

Articole de la același autor

Lideri ai Germaniei, Statelor Unite, Franţei, Italiei şi Regatului Unit şi-au exprimat luni hotărârea ca suveranitatea Ucrainei să fie respectată, având în vedere "tensiunile dintre Rusia şi Ucraina", potrivit unui comunicat al Palatului Elysee, transmite marţi AFP, citată de Agerpres.

În contextul în care Rusia este acuzată că pregăteşte un atac asupra vecinului său ucrainean, preşedintele Emmanuel Macron şi ceilalţi patru şefi de stat şi de guvern şi-au "exprimat angajamentul de a acţiona pentru menţinerea păcii şi securităţii în Europa", a informat preşedinţia franceză după încheierea convorbirii telefonice dintre cei cinci lideri.

Aceştia au reamintit necesitatea ca Rusia să se angajeze din nou în negocieri cu Ucraina în cadrul formatului Normandia, sub egida Franţei şi Germaniei.

Această coordonare diplomatică a avut loc în ajunul videoconferinţei dintre preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin pe această temă şi după avertismentul de luni al Casei Albe care a declarat că este gata să reacţioneze împotriva Moscovei în cazul unei agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei.

Pe lângă ameninţarea cu impunerea de sancţiuni economice, SUA sunt pregătite şi să îşi sporească prezenţa militară în Europa de Est în cazul în care Rusia atacă Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5822 secunde