Suveranul Pontif salută curajul tinerilor sirieni și îi îndeamnă pe libanezi să nu emigreze

185
Suveranul Pontif salută curajul tinerilor sirieni și îi îndeamnă pe libanezi să nu emigreze - papabenedict-1347828008.jpg
Suveranul Pontif Benedict al XVI-lea a salutat, sâmbătă, la sediul Patriarhiei Bisericii Catolice Maronite din Bkerke, la nord de Beirut, "curajul tinerilor sirieni", în condițiile în care violențele din țara lor au cauzat decesul a peste 27.000 de persoane, informează AFP.


"Am aflat că există printre noi tineri veniți din Siria. Vreau să vă spun cât de mult vă admir curajul", a spus Papa în fața a mii de tineri creștini, dar și a reprezentanților altor confesiuni. 

"Spuneți la voi acasă, familiilor și prietenilor voștri că Papa nu v-a uitat. Spuneți în jurul vostru că Papa este trist din cauza suferințelor voastre și doliului vostru, că Papa nu uită Siria în rugăciunile și preocupările sale", a declarat Suveranul Pontif. 

În același discurs, Benedict al XVI-lea i-a îndemnat pe tinerii libanezi să nu emigreze. "Chiar și șomajul și precaritatea nu trebuie să vă incite să gustați din mierea amară a emigrației, a dezrădăcinării și separării, pentru un viitor incert. Trebuie să fiți actorii viitorului pentru țara voastră, să vă îndepliniți rolul în societate și Biserică", a subliniat Papa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Actual : Papa Benedict al XVI-lea, vizită în Liban
Pagina a fost generata in 0.6234 secunde