Sydney a depăşit în 14 săptămâni întreaga cantitate de precipitaţii dintr-un an

257
Sydney a depăşit în 14 săptămâni întreaga cantitate de precipitaţii dintr-un an - sydneyploaie-1649337059.jpg

Articole de la același autor

Sydney, cel mai populat oraş al Australiei, afectat în ultima perioadă de furtuni violente, a depăşit în primele 14 săptămâni din 2022 întreg registrul său pluvial anual, relatează EFE.

De la 1 ianuarie şi până la 7 aprilie, în metropola australiană, care are o populaţie de 5,3 milioane de locuitori, au căzut peste 1.226,8 de milimetri de precipitaţii, depăşind media anuală de 1.213,4 de milimetri, notează portalul meteorologic Weatherzone, în baza datelor furnizate de Biroul de Meteorologie (BoM) din Australia.

Sydney se confruntă în prezent cu o altă furtună, care a provocat revărsarea râurilor şi inundarea drumurilor, precum şi doborârea mai multor copaci, fapt ce a determinat evacuarea mai multor cartiere din sudul oraşului.

În februarie şi martie, Sydney şi alte oraşe de pe coasta de est a Australiei, precum Lismore, au fost afectate de inundaţii grave, care au provocat moartea a peste 20 de persoane şi au determinat evacuarea temporară a mii de rezidenţi, pe lângă producerea unor importante pagube materiale.

La începutul lunii martie, Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (GIEC) a avertizat într-un raport că Australia va suferi un impact important şi schimbări ireversibile în sistemele sale naturale ca urmare a schimbărilor climatice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Sport : Tenis. Vești proaste de la Sydney
Pagina a fost generata in 0.333 secunde