Taifunul Noru, retrogradat la furtună tropicală, a provocat inundaţii în Laos

187
Taifunul Noru, retrogradat la furtună tropicală, a provocat inundaţii în Laos - taifunnoru-1664468079.jpg

Articole de la același autor

Taifunul Noru, care a slăbit în intensitate şi a fost retrogradat la furtună tropicală, a atins uscatul în Laos, provocând inundaţii în provincia Attapeu din sudul ţării, relatează Xinhua.

Biroul de meteorologie din Laos a avertizat miercuri în legătură cu numeroase ploi abundente şi inundaţii în alte zone ale ţării.

Potrivit postului de radio naţional din Laos, un număr mare de persoane au fost afectate de furtună şi aproximativ 300 de case au fost inundate în districtul Sanxay din provincia Attapeu, situată la circa 560 km sud-est de capitala Vientiane.

Noru a atins uscatul miercuri în Laos, iar autorităţile locale încearcă să îi ajute pe cei ale căror case au fost inundate.

Cel puţin 2.000 de persoane care au fugit din calea râurilor ieşite din matcă s-au refugiat în adăposturi.

Inundaţiile au distrus, de asemenea, iazuri cu peşti şi au deteriorat sisteme de irigare, şcoli, linii de înaltă tensiune, centre medicale, drumuri şi alte infrastructuri.

Ministerul Apărării din Laos a mobilizat aproximativ 40.000 de soldaţi, ajutaţi de vehicule şi bărci, pentru a oferi sprijin în cadrul operaţiunilor de salvare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3337 secunde