Taiwan a interceptat 30 de avioane ce aparţin Chinei. E cea mai mare incursiune aeriană în zona sa de apărare, din ianuarie

151
Taiwan a interceptat 30 de avioane ce aparţin Chinei. E cea mai mare incursiune aeriană în zona sa de apărare, din ianuarie - taiwain-1654011890.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile din Taiwan au anunţat că Forţele Aeriene au interceptat 30 de avioane chineze care au intrat în zona taiwaneză de apărare aeriană (ADIZ). Taiwan, pe care China îl revendică drept propriul teritoriu, s-a plâns, în ultimii doi ani, de misiunile repetate ale forţelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic.

Taiwanul numește activităţile militare repetate ale Chinei „război din zona gri”, conceput atât pentru a epuiza forţele Taiwanului, cât și pentru a testa răspunsurile statului.


Cea mai recentă misiune chineză a inclus 22 de avioane de luptă, precum şi război electronic, avertizare timpurie şi avioane de luptă antisubmarin, a transmis ministerul din Taiwan.

Aeronava a zburat într-o zonă din nord-estul Pratasului, potrivit unei hărţi furnizate de minister, deşi departe de Taiwan, scrie Reuters.


Taiwan a trimis avioane de luptă pentru a avertiza aeronavele chineze, în timp ce sisteme de rachete au fost desfășurate pentru a le monitoriza, a transmis Ministerul Apărării.

Aceasta a reprezentat cea mai mare incursiune a trupelor chineze de când Taiwan a raportat 39 de avioane în ADIZ pe 23 ianuarie.


Armata chineză a declarat săptămâna trecută că a efectuat recent un exerciţiu în jurul Taiwanului ca un „avertisment solemn” împotriva „complotului” său cu Statele Unite.


Acest lucru s-a întâmplat după ce președintele american Joe Biden a înfuriat China, semnalând o schimbare a politicii SUA de „ambiguitate strategică” în privinţa Taiwanului, afirmând că Washingtonul s-ar implica militar în eventualitatea în care China ar ataca Taiwanul.


China a intensificat presiunea asupra Taiwanului cu scopul de a-l forţa să accepte pretenţiile de suveranitate. Guvernul Taiwanului susţine că doreşte pacea, dar se va apăra în cazul în care va fi atacat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0673 secunde