Taiwanul desfășoară cel mai mare exercițiu militar, cu muniție de război

167
Taiwanul desfășoară cel mai mare exercițiu militar, cu muniție de război - taiwanexercitii-1659032592.jpg

Articole de la același autor

Inamicul încearcă să preia controlul asupra unei căi navigabile-cheie din apropierea capitalei taiwaneze. Atacând de pe mare și din aer, forțele invadatoare vizează gura râului Tamsui de pe coasta de nord a insulei, un estuar strategic care oferă acces direct în centrul orașului Taipei. Ca răspuns, armata taiwaneză acționează cu avioane și tancuri, în timp ce trupele terestre detonează explozibili pentru a opri avansarea. Este cel mai mare exercițiu militar care se desfășoară în Taiwan, în condițiile în care cresc tensiunile cu China, reatează CNN.

Exercițiul militar Han Kuang, care durează o săptămână, se desfășoară în Taiwan și insulele învecinate până vineri. Evenimentul are loc în fiecare an, din 1984, și implică toate ramurile armatei din Taiwan - inclusiv forțele de rezervă, cu scopul de a îmbunătăți capacitățile generale de apărare.


Anul acesta, exercițiile au căpătat o semnificație mai mare pe fondul preocupărilor crescânde cu privire la intențiile Chinei față de Taiwan - o insulă autonomă despre care Partidul Comunist din Beijing, aflat la guvernare, susține că ar fi a Chinei.

Aceste îngrijorări au crescut după invazia Rusiei în Ucraina. Beijingul nu a exclus folosirea forței pentru a prelua controlul Taiwanului și a exercitat o presiune militară tot mai mare asupra insulei, trimițând avioane în zona sa autodeclarată de apărare aeriană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2352 secunde