Taiwanul informează că a tras rachete de semnalizare pentru a alunga dronele chineze

67
Taiwanul informează că a tras rachete de semnalizare pentru a alunga dronele chineze - taiwandrone-1659626617.png
Ministerul Apărării din Taiwan a informat joi că aeronave neidentificate, probabil drone, au zburat miercuri noaptea deasupra zonei insulelor sale Kinmen şi că a tras rachete de semnalizare pentru a le alunga, transmite Reuters.

Taiwanul este în alertă deoarece China efectuează o serie de exerciţii militare ca răspuns la vizita recentă, pe insulă, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.


Generalul-maior Chang Zone-sung din comandamentul de apărare Kinmen al armatei a declarat pentru Reuters că dronele chineze au zburat în pereche în zona Kinmen de două ori miercuri seara, în jurul orelor locale 21:00 şi 22:00.

„Am tras imediat rachete de semnalizare pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restricţionată şi de aceea le-am dispersat”, a spus el.

Insulele Kinmen, puternic întărite, se află chiar în apropierea coastei de sud-est a Chinei, lângă oraşul Xiamen.

„Avem o procedură standard de operare. Vom reacţiona dacă vor intra”, a spus Chang, adăugând că nivelul de alertă pe Kinmen rămâne cel normal.

Generalul taiwanez crede că misiunea dronelor a fost să adune informaţii despre desfăşurarea de securitate a Taipeiului în insulele sale periferice.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde