Talibanii extind la nivel național plata muncitorilor din sectorul public cu 10 kilograme de grâu pe zi

94
Talibanii extind la nivel național plata muncitorilor din sectorul public cu 10 kilograme de grâu pe zi - talibani-1642002336.jpg

Articole de la același autor

Guvernul taliban a anunțat marți că extinde programul „mâncare pentru muncă”, în care folosește grâul primit ca donații pentru a plăti miile de angajați din sectorul public, în loc de bani, pe fondul adâncirii crizei financiare, scrie Reuters.

Grâul, provenit în mare din donațiile Indiei către fostul guvern de la Kabul sprijinit de SUA, este folosit pentru a plăti 40.000 de muncitori cu câte 10 kilograme pentru o zi de muncă de cinci ore, au spus oficiali din domeniul agriculturii la o conferință de presă, potrivit Reuters.

Programul, prin care sunt plătiți muncitorii din sectorul public în Kabul, va fi extins la nivelul întregii țări, au precizat oficialii talibani.

„Suntem pregătiți să ajutăm poporul nostru cât de mult putem”, a declarat Bari Fazli, ministru adjunct al administrației și finanțelor la Ministerul Agriculturii.

Administrația talibană a primit deja o cantitate suplimentară de 18 tone de grâu din Pakistan, cu promisiunea a încă 37 de tone, și negociază cu India alte 55 de tone de cereale, potrivit lui Fazli.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6247 secunde