Țările europene unde de astăzi se ridică o parte din interdicțiile de carantină

239
Țările europene unde de astăzi se ridică o parte din interdicțiile de carantină - virus-1587365644.jpg

Articole recomandate

Mai multe țări europene încep săptămâna cu măsuri provizorii de relaxare a interdicțiilor din timpul epidemiei. Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influențată de încetinirea ratei de răspândire a noului virus și a capacității mari de testare pentru o identificare rapidă a contacților.


Luni, în Germania, magazinele mici vor avea voie să se deschidă, iar școlile își vor relua activitatea pentru acele clase unde au loc examene de absolvire. Berlinul a anunțat, săptămâna trecută, că rata infecției a încetinit și că focarul a fost pus sub control, dar autoritățile i-au avertizat pe oameni că trebuie să rămână vigilenți pentru a evita un al doilea val de infecții.


Tot de luni, Polonia va redeschide locurile de promenadă, parcurile și pădurile, iar în Norvegia, grădinițele își vor redeschide ușile pentru copii.


Cehia va permite comercializarea în aer liber din piețe, iar în Albania, industriile minieră și petrolieră vor funcționa din nou.




Cu toate acestea, Spania, care are una dintre cele mai stricte blocaje ale Europei, și Franța au decis să amâne relaxarea măsurilor pentru încă câteva săptămâni. În Spania, însă, copiilor li se vor permite reluarea activităților în timpul liber de săptămâna viitoare.


În lume, unele zone din India reduc regulile stricte, începând de astăzi. Afacerilor agricole, lucrărilor publice și băncilor li s-a permis reluarea activității, iar unele forme de transport de marfă vor fi, de asemenea, autorizate.


O veste bună va veni și din Noua Zeelandă - care începând de săptămâna viitoare va coborî un nivel de restricții, de la cel mai înalt nivel 4 până la 3.


Companiile vor avea voie să primească personalul, iar școlile pot începe pregătirea pentru a primi elevii la clase. Tendința continuă și în capitala chineză Beijing, care a redeschis până acum 73 de situri turistice importante, inclusiv mai multe zone de-a lungul Marelui Zid.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2621 secunde