Țările Uniunii Europene vor să limiteze valabilitatea certificatului COVID la 9 luni

235
Țările Uniunii Europene vor să limiteze valabilitatea certificatului COVID la 9 luni - uecertificat-1639162722.jpg

Articole de la același autor

Țările Uniunii Europene sunt așteptate să cadă de acord să limiteze la nouă luni durata certificatelor COVID-19 pentru călătoriile în interiorul blocului comunitar, au declarat pentru Reuters trei surse din UE, însă unele state sunt îngrijorate că o astfel de limită ar putea împiedica călătoriile.

Separat, executivul UE a propus joi, în cadrul unei reuniuni interne cu experți în sănătate din statele membre, să impună teste PCR tuturor călătorilor care sosesc din afara blocului, au declarat două dintre surse, o măsură determinată de lipsa de informații ferme până în prezent cu privire la riscurile pe care le prezintă varianta Omicron.

UE a introdus în iulie certificate COVID-19 pentru a facilita călătoriile persoanelor care sunt complet vaccinate împotriva coronavirusului, care s-au vindecat de boală sau care au un test PCR negativ.

Pe măsură ce s-au înmulțit dovezile privind scăderea protecției oferite de vaccinuri, în noiembrie, Comisia Europeană a propus o limită de valabilitate de nouă luni pentru permisele COVID-19 din momentul în care o persoană a primit două doze (sau una în cazul vaccinului Johnson & Johnson).

Dacă va fi aplicată, o astfel de limită ar însemna că cetățenii UE care doresc să călătorească liber - fără teste sau carantină - vara viitoare în întregul bloc ar avea nevoie de un vaccin de rapel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6513 secunde