Timbrul de mediu revine în UE

Taxă auto mai mare pentru șoferii care circulă cu mașini vechi prin Europa

310
Taxă auto mai mare pentru șoferii care circulă cu mașini vechi prin Europa - taxaautoineuropa-1493123303.jpg

Articole recomandate

Posesorii de vehicule care tranzitează statele Uniunii Europene ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute. Astfel, șoferii români care vor circula cu mașini vechi prin Europa ar putea plăti taxe de drum mult mai mari. 


Doi oficiali ai Comisiei Europene au anunțat intenția de a taxa în plus mașinile mai vechi. Astfel, taxa de drum în statele Uniunii Europene va fi cu atât mai mare cu cât mașina utilizată este mai veche și mai poluantă.


Intenția va fi prima măsură de acest fel care implică trasarea unor principii clare pentru toate statele Uniunii în privința taxelor de drum atât pentru autoturisme, cât și pentru autobuze sau camioane. 


Se pare că o astfel de propunere este susținută chiar de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), care, bineînțeles, dorește taxarea mai accentuată a posesorilor de vehicule vechi astfel încât aceștia să fie împinși către achiziția unora noi. 


"Orice taxare a utilizării drumurilor care nu ia în calcul emisiile reale de noxe va duce la sub-optimizarea parcului auto", a menționat ACEA, într-un document citat de capital.ro. 


Mașinile mai vechi de 12 ani ar putea avea un regim de inspecție tehnică mai dur din 2018, având nevoie de ștampila ITP în fiecare an, nu o dată la doi ani, ca în prezent. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.383 secunde