Telefonia mobilă sărbătorește 40 de ani de la prima convorbire

3940
3
Telefonia mobilă sărbătorește 40 de ani de la prima convorbire - mobil-1365009899.jpg

Articole recomandate

Telefonia mobilă celebrează astăzi 40 de ani de existență, primul apel de pe un telefon mobil fiind efectuat în 3 aprilie 1973 la New York de pe un "celular" cu greutatea de 1 kilogram, înălțimea de 25 de centrimetri, și o baterie capabilă de 35 de minute de convorbire după 10 ore de încărcare.

Pe 3 aprilie 1973, Martin Cooper, inginer la Motorola, a efectuat la New York primul apel de pe un telefon mobil, către sediul companiei concurente AT&T.

"Am sunat să văd dacă mă auziți bine la celălalt capăt al liniei", i-ar fi spus Cooper intelocutorului de la AT&T în timpul apelului istoric.

Primul telefon cu adevărat mobil, care să poată fi ținut în mână, a fost Motorola DynaTAC 8000x, alintat la acea vreme cu porecle precum "cărămida" sau "pantoful". Pe lângă mărimea, greutatea și funcționalitatea primitive din perspectiva utilizatorului modern de smartphone, primul telefon mobil avea și un preț descurajator pentru cea mai mare parte a populației, de aproape 4.000 de dolari. Anterior, apelurile fără fir necesitau aparate de mărimea unei serviete.

Succesul invenției a încurajat investiții masive în această tehnologie, care a evoluat treptat, transformându-se mai întâi într-o industrie de larg consum și culminând cu smartphone-ul.

În prezent, telefonul mobil oferă, pe lângă apelurile de voce, posibilitatea de a efectua apeluri video, de a trimite și primi mesaje, acces la internet, conținut multimedia, ceas deșteptător, hărți și navigare GPS, calendar, agendă, jurnal, jocuri, aplicații software de divertisment sau orientate către productivitate, posibilitatea de a face poze și înregistra videoclipuri.



Comentează știrea

gifts for women
26 iulie 2013

Thanks for another wonderful post. Where else could anybody get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I'm on the look for such information. gifts for women http://www.link898.com/

retro trikot fc k?ln
17 septembrie 2013
retro trikot fc k?ln

index.php/index.php/topic retro trikot fc k?ln http://borussia-monchengladbach-retro-trikot.youaresomebody.org

psg transfermarkt
25 septembrie 2013
psg transfermarkt

webboard/index.php?topic= psg transfermarkt http://psg-trikot-billig.youaresomebody.org

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Furt din bancă, pe Bulevardul Mamaia
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Nu vorbi la mobil când te plimbi. Află de ce?
Pagina a fost generata in 0.4202 secunde