Televiziunea Națională din Turcia transmite astăzi în direct de pe Faleza din Constanța

1925
Trenul "Expresul Balcanilor" a pornit în urmă cu două săptămâni din Ankara. Format din nouă vagoane și cu o echipă de aproximativ 40 de oameni, "Expresul Balcanilor" străbate zece țări din spațiul balcanic, printre care și România, cu scopul de a contribui la dezvoltarea relațiilor de prietenie între țările din această zonă, precum și de a prezenta valorile istorice, culturale și turistice ale respectivelor state.
"Expresul Balcanilor" este un proiect coordonat de producătorul Yildirim Eskici și realizat de televiziunea națională a Republicii Turcia, TRT, în colaborare cu Căile Ferate Turce și cu Ziraat Bank. Din Turcia, expresul a făcut prima oprire în Bulgaria, unde echipele de filmare ale TRT au transmis din patru mari orașe, printre care și capitala Sofia.
Trenul a ajuns aseară, în jurul orei 23.00 și la Constanța, după un popas la București. Echipa TRT va transmite astăzi în direct de pe Faleza Cazinoului una dintre emisiunile dedicate României, relațiilor de prietenie dintre cele două state. Astfel că, astăzi vor intra în direct la TRT, printre alții, muftiul Muurat Iusuf și deputatul UDTTMR Aledin Amet. Pe parcursul staționării în România, echipa TRT a mai filmat și obiective istorice din București, Casa tătărească "Zulfie Totay" de la Cobadin, comunitatea de turci din Fântâna Mare, dar și Geamia Hunkiar din Constanța. În această noapte, trenul va porni spre Serbia, urmând apoi să ajungă în Ungaria, Croația, Bosnia - Herțegovina, Kosovo, Macedonia și Grecia. Transmisiile din fiecare țară însumează aproximativ 50 de minute.
"Expresul Balcanilor" va reveni în Turcia, la Istanbul, pe data de 26 august, de unde va avea loc ultima transmisie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2372 secunde