Temperatura medie a crescut la Roma cu două grade în ultimele două decenii

216
Temperatura medie a crescut la Roma cu două grade în ultimele două decenii - temperaturaroma-1648559620.jpg

Articole de la același autor

Temperatura medie în principalele oraşe din Italia este tot mai ridicată, iar în ultimele două decenii a crescut mai ales din cauza schimbărilor climatice şi urbanizării, cu o creştere de 2 grade la Roma şi de 1,9 grade la Milano (nord), a informat luni Institutul Naţional de Statistici (Istat), citat de EFE.

În 2020 temperatura medie în capitalele regionale italiene a fost de 15,8 grade Celsius, o creştere cu 1,2 grade faţă de perioada cuprinsă între 1971, când s-au făcut primele înregistrări climatologice, şi în anul 2000, când media a fost de 14,6 grade Celsius.

Principalele cauze ale creşterii temperaturilor sunt schimbările climatice şi procesul de urbanizare, care exercită o mare presiune asupra mediului.

Această situaţie a fost agravată de o scădere a volumului de precipitaţii, anul 2020 fiind cel mai puţin ploios din ultimele două decenii, cu precipitaţii totale de 661 mm, lucru care îi preocupă pe experţi.

„Efectele schimbărilor climatice pot intensifica aceste presiuni şi spori vulnerabilitatea oraşelor, ceea ce presupune o mare provocare pentru marile urbe care trebuie să întreprindă acţiuni de adaptare pentru a-şi spori rezilienţa”, notează Istat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6371 secunde