Temperaturile ridicate din trecut nu invalidează încălzirea globală

74
Temperaturile ridicate din trecut nu invalidează încălzirea globală - temperaturiridicate-1660053533.jpg

Articole de la același autor

În mijlocul unui val canicular care afectează Europa, reţelele sociale au cunoscut o proliferare a mesajelor ce prezintă temperaturi extreme care ar fi fost înregistrate în ultimul secol pentru a nega existenţa încălzirii globale, însă aceste vârfuri de căldură, chiar presupunând că au existat, nu contrazic, potrivit unor experţi, realitatea fenomenului, relatează luni AFP.


Internauţii au postat în ultimele săptămâni mesaje referitoare la temperaturi foarte ridicate datând din urmă cu câteva decenii, comparându-le cu valorile actuale înregistrate în timpul valurilor de căldură care au traversat continentul în iunie şi iulie.

Metoda variază, ei apelând la almanahuri vechi, tabele de referinţă sau articole de presă vechi pentru a găsi, spre exemplu, temperaturi de peste 50 de grade Celsius care ar fi fost înregistrate în Spania. Scopul este de a nega încălzirea globală.

Faptul că temperaturile foarte ridicate ar fi putut fi observate în trecut este însă perfect compatibil cu încălzirea globală, au explicat experţii consultaţi de AFP, care avertizează asupra faptului că aceste publicaţii prezintă date izolate care, de altfel, nu au fost constatate corect



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3293 secunde