Tensiuni în Europa! VENEȚIA vrea să se SEPARE de Italia

2082
Tensiuni în Europa! VENEȚIA vrea să se SEPARE de Italia - italiahartapolitica-1395577270.jpg

Articole recomandate

Regiunea Veneto, din care face parte și Veneția, vrea să se separe de Italia, potrivit unui referendum la care 90% dintre locuitori au spus DA independenței. Veneția se alătură Scoției și Cataloniei, care la rândul lor vor consulta anul acesta populația cu privire la separarea de Marea Britanie, respectiv Spania.


Vot covârșitor în favoarea independenței regiunii italiene Veneto. Aproape 90% dintre cei care au participat la un referendum pentru separarea de Italia, adică peste două milioane de oameni, s-au declarat în favoarea independenței, transmite Realitatea TV.


Referendumul, desfășurat în perioada 16-21 martie, nu are caracter oficial, dar transmite un semnal puternic la Roma în condițiile în care prezența la vot a fost de 73%.


Inițiatorii acestui plebiscit, organizat exclusiv online, lucrează acum la un raport pe care vor să-l înainteze autorităților centrale. Pe termen lung, scopul lor este să dea curs alegerii populației și să inițieze procesul de secesiune.


Locuitorii regiunii Veneto, și în special cei ai Veneției, reclamă lipsa de respect a politicienilor de la Roma față de ei și contribuția lor la bugetul de stat.


Potrivit statisticilor, anual regiunea adună din taxe 70 de miliarde de euro, în timp ce statul este mult mai puțin generos cu investițiile făcute aici.


Inițiatorii mișcării pentru independență spun că s-au inspirat din cazurile Scoției și Cataloniei, care la rândul lor vor consulta anul acesta populația cu privire la separarea de Marea Britanie, respectiv Spania, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Martie 2014
Stire din Actual : Accident rutier grav! Doi morți
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Actual : Lanț de CUTREMURE în Italia
Pagina a fost generata in 0.3613 secunde