Tensiuni în Republica Moldova! O nouă acţiune de protest a susţinătorilor Partidului Şor la Chişinău

215
Tensiuni în Republica Moldova! O nouă acţiune de protest a susţinătorilor Partidului Şor la Chişinău - 1-1683526357.jpg

Articole de la același autor

Partidul Şor (prorus), al oligarhului fugar Ilan Şor, a organizat o nouă acţiune de protest antiguvernamental la Chişinău, poliţia anunţând reţinerea a circa 27 de persoane pentru comportament suspect, relatează Deschide.md.

Persoanele reţinute au fost escortate la sedii ale poliţiei pentru a fi identificate şi documentate. Patru dintre acestea au recunoscut că au fost plătite pentru a veni la manifestaţie.

Poliţiştii au depistat asupra unor participanţi la întrunire substanţe inflamabile, cu care protestatarii intenţionau, potrivit propriilor declaraţii, să incendieze anumite obiecte.

Participanţii la întrunirea de duminică s-au adunat în centrul Chişinăului, blocând circulaţia la faţa locului, cât şi pe străzile adiacente. Strângându-se în faţa sediului legislativului din Chişinău, ei au solicitat demisia guvernului şi alegeri anticipate. Manifestanţii au scandat „Noi suntem poporul!”, „Jos guvernarea!”, „Jos Maia Sandu!”, „Jos dictatura!”.

Într-o transmisiune live, politicianul condamnat în Republica Moldova la 15 ani de închisoare, Ilan Şor, a ameninţat cu proteste chiar în ziua Summitului EPC (Comunitatea Politică Europeană) pe traseele pe care vor circula liderii străini, transmite Newsmaker.

„În data de 1 iunie, organizaţi summitul şefilor de stat din UE? Pentru ce? Vreţi să-i mai minţiţi şi să le arătaţi că la voi totul e bine şi că aveţi superreforme? Uitaţi! Eu vă promit la 1 iunie mitinguri spontane la fiecare intersecţie. Sloganuri de 1 iunie: «NO, Maia!», «STOP, Maia!», «Take away, Maia!». Asta vor vedea toţi liderii europeni pe tot traseul lor”, a ameninţat Ilan Şor.

Potrivit media de la Chişinău, la 1 iunie, în Republica Moldova urmează să ajungă 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni, care vor discuta despre probleme ce vizează întregul continent, mai cu seamă securitatea, stabilitatea şi cooperarea în domeniile-cheie.

Organizarea Summitului Comunităţii Politice Europene din 1 iunie va fi finanţată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene.

În spatele acţiunilor lui Ilan Şor în Republica Moldova se întrevede Rusia, care încearcă să destabilizeze situaţia din republică pe fondul războiului pe care îl duce din februarie 2022 în Ucraina, scrie media de la Chişinău, amintind că protestele au început după ce Republicii Moldova i-a fost acordat statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, pe fondul creşterii costului vieţii şi a preţului la energie, parţial din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5298 secunde