Tensiuni pe Flancul Estic. Rusia a înconjurat Ucraina din trei părți

283
Tensiuni pe Flancul Estic. Rusia a înconjurat Ucraina din trei părți - ad1injviogmyntnlntmxmmi1mjlmmdhm-1644822192.jpg

Articole de la același autor

Criză totală la granița României! Joe Biden este așteptat la Kiev în următoarele zile pentru a arăta sprijinul Washingtonului în faţa unei invazii ruse. Armata lui Putin a înconjurat Ucraina din trei părți și este la un pas de ataca Ucraina în doar câteva ore. După Statele Unite ale Americii, și Canada își retrage militarii din Ucraina.


Preşedintele Joe Biden a vorbit la telefon cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la o zi după ce șeful Casei Albe a avut o discuție telefonică cu Vladimir Putin.


Potrivit Casei Albe, Biden i-a transmis liderului ucrainean că diplomația și acțiunile de descurajare a Rusiei continuă. În replică, președintele ucrainean spune că vizita lui Biden ar fi un semnal puternic şi ar contribui la stabilizarea situaţiei.


Rusia a creat puncte de presiune din trei părți asupra Ucrainei: în Crimeea - în sud; de-a lungul graniței ruso-ucrainene - în est și nord, și în Belarus - în nord. Chiar și Transnistria, unde Rusia are trupe masate de mulți ani, este luată în calcul ca posibil punct de declanșare a unui atac.


În ultimele săptămâni, rușii au trimis peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina.


Canada își retrage militarii din Ucraina. Ministerul canadian al Apărării a anunțat că s-a decis „relocarea temporară” în Europa a unei părţi a personalului său militar staţionat în Ucraina. Nu s-au oferit detalii despre numărul militarilor sau despre locul repoziţionării lor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7907 secunde